Alle meststoffen en kalk vindt u voordelig bij Horta Hamont-Achel

In de winkel van Horta te Hamont-Achel vindt u vele uitstekende meststoffen. Horta Hamont-Achel biedt zowel organische meststoffen (koeienmest en samengestelde organische meststoffen) als anorganische mest of kunstmest van diverse kwaliteitsmerken. U vindt bij ons de merken Ecostyle, Pokon, BSI, DCM, Viano, Villmorin en Scott. De medewerkers van Horta Hamont-Achel voorzien u van deskundig advies in uw keuze voor de juiste meststof voor uw gewassen.

Onze medewerkers verrichten desgewenst een gratis bodemonderzoek, waarbij de zuurtegraad van de bodem in uw tuin exact kan worden vastgesteld. Vervolgens adviseren wij u graag vrijblijvend over de juiste bekalking voor de grond van uw tuin. Agrariërs, tuinders, hoveniers en hobbyisten vinden bij Horta Hamont-Achel een zeer ruime sortering professionele meststoffen.

 
Een aantal tips bij bemesting:

o Elke bodem vraagt om andere bemesting. Laat u daarom vrijblijvend adviseren in onze winkel. Bij Horta te Hamont-Achel kunt u een monster van uw bodem brengen voor een kosteloze bodemtest waarbij de zuurtegraad wordt vastgesteld. Deze waarde is een belangrijk gegeven bij het bekalken van uw tuin.

o Om voedingsstoffen aan uw bodem toe te voegen, gebruikt u organische mest of anorganische mest/kunstmest. Om de bodemstructuur te verbeteren (waardoor de planten de voedingsstoffen beter kunnen opnemen) gebruikt u met name kalk en compost.

o Er is anorganische mest/kunstmest met en zonder coating. Laat u adviseren over de voor- en nadelen van deze mestsoorten.

o Bemest een siertuin in principe alleen voor en tijdens de groeiperiode.

o Siertuinen, gazons en moestuinen vragen om een andere frequentie in bemesting; de ideale bemestingsfrequentie hangt af van uw bodem en het soort mest dat u gebruikt. Vraag in onze winkel vrijblijvend om advies voor het beste bemestingsplan
voor uw tuin.

Onze merken: